KUNST & CULTUUR

Ontdekplek

Jouw dreumes ontdekt zijn/haar zintuigen met behulp van verschillende materialen. Baby’s, dreumesen en peuters kunnen hier visjes vangen, spelen met speelgoed en vooral lekker ontdekken. Eén grote ontdekkingstocht!

Tijd: doorlopend van 12.30 – 15.30

Voor wie: 2 – 3 jaar

De Knutselkeet

Heb je zin om lekker met je handen te werken? Kom dan gezellig langs bij de Knutselkeet en ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een Takkebeest of maak een sieraad van hout. De Knutselkeet werkt voornamelijk met restmaterialen. Deze restmaterialen worden onder andere opgehaald bij bedrijven in de omgeving door bijvoorbeeld mensen die een dagbesteding nodig hebben.

Tijd: doorlopend van 12.00 – 18.00

Voor wie: 4 – 12 jaar

Natuurschilderingen

Pluk, stempel en druk je eigen kunstwerk! Je schildert en
experimenteert met verschillende objecten, vormen en gevonden materialen. Met een paletmes maak je
de eerste opzet, daarna zoek je naar leuke vormen of materialen om mee te drukken. Dit knip, scheur of snij je uit in een sjabloon en sponst het op een doek. Er is ook een bladpers waarmee je je gevonden vondsten in je kunstwerk kunt verwerken.

Tijd: doorlopend van 14.00 – 17.00

Voor wie: 4 – 12 jaar

Crazy collage

Stop met denken en gebruik je ogen en handen om te maken. Een collage ontstaat door de beelden die je al bladerend tegenkomt in tijdschriften en boeken. Scheur, knip en schuif tot er verassende beelden ontstaan die je niet had kunnen bedenken. Je maakt niet eerst een ontwerp maar je gebruikt je verbeeldingsvermogen. Je ontdekt het door te maken…

Tijd: 12.30 – 13.30 | 14.00 – 15.00 | 15.30 – 16.30

Voor wie: 5 – 12 jaar

Vouwstenen

Hoe leg je twee kubussen aan elkaar vast zonder lijm? Ontdek wat
vouwstenen allemaal kunnen en wat je er mee kan maken. Wanneer je het trucje door hebt zal je ontdekken dat je oneindig veel connecties kan maken. Maak alleen of samen een sculptuur, een stad of begin zonder doel.

Tijd: doorlopend van 15.00 – 18.00

Voor wie: vanaf 4 jaar

Kalligrafie

Chinese kalligrafie maakt een belangrijk onderdeel uit van het cultureel erfgoed van China. De Chinese naam voor kalligrafie is shūfǎ (traditioneel Chinees:書法), dat letterlijk ‘de methode (of wet) voor het schrijven’ betekent. In de Chinese tuin kun je aan de slag met het schrijven van Chinese tekens tijdens de workshop Kalligrafie.

Tijd: 13.00 – 13.45 | 14.15 – 15.00 | 15.30 – 16.15 | 16.45 – 17.30 | 18.00 – 18.45

Voor wie: vanaf 4 jaar

Donald Duck Striptekenen

Stap voor stap leer je hoe je Donald, Katrien, Dagobert of Knabbel en Babbel kunt tekenen. Slijp je potlood en beginnen maar!

Tijd: doorlopend van 13.00 – 14.30

Voor wie: 6 – 12 jaar

LEGO Superhelden Stopmotion workshop

Met LEGO maak je zelf een stop-motion filmpje over superhelden en superschurken. Wie speelt er de hoofdrol in jouw verhaal?

Tijd: doorlopend van 15.00 – 16.30

Voor wie: 6 – 12 jaar

Forum Voorlees Fun

De ridder zonder billen– Levina van Teunenbroek – 3+

“ Tijdens wilde gevechten zijn de billen van een ridder opgegeten. Zo wil natuurlijk geen prinses met hem trouwen. Dan ziet hij een advertentie in de krant van een bijzondere billenwinkel. Daar kiest bij een prachtig paar. Kan hij nu zijn droomprinses die hij in de wolken heeft gezien veroveren? “

Op je rug in het gras liggen en kijken naar de wolken is één van de leukste dingen om te doen. Als je lang genoeg kijkt zie je allerlei figuren ontstaan. Na het voorlezen van het verhaal gaan we samen tekeningen maken van verschillende wolkvormen.

Tijd: 14.00 – 14.30

Voor wie: vanaf 3 jaar

Forum Voorlees Fun

De gruwelijke Generaal – Jozua Douglas – 6+

“Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen. Ze zijn de kinderen van president Fernando die in zijn eentje de baas is in het kleine landje Costa Banana. Als Rosa op een dag ontdekt dat generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, gelooft niemand haar. Als ze ontdekken dat er gespioneerd wordt in het paleis, gaan Rosa en Fico allebei op zoek naar de spion. Dat wordt een spannend avontuur met veel gespioneer en mysterieuze bromvliegen.”

Wist je dat spionnen vaak boeken gebruiken voor het opstellen van een geheime boodschap? Na het voorlezen ga je als een echte spion een eigen boodschap coderen aan de hand van een zelf gekozen boek. Daarna gaan we elkaars geheime boodschap ontcijferen.

Tijd: 15.00 – 15.30

Voor wie: vanaf 6 jaar

Fantasiedierentuin van klei

Creëer en ontdek een nieuw dier door de eigenschappen van bestaande dieren te combineren en geef je dier een toepasselijke naam. In de fantasiedierentuin ontmoeten de dieren elkaar.

Tijd: 16.30 – 17.00 | 17.30 – 18.00

Voor wie: alle leeftijden

Laat je stripdier tekenen

Striptekenaar Jan Willem Spakman gaat je lievelinsdier in zijn herkenbare stijl voor je tekenen. Jan Willem is de striptekendocent van het ClockhuysCKC en tekent ook dierenstrips in het magazine ‘Junior Quest’.

Tijd: 12.15 – 14.00 | 14.45 – 17.15

Voor wie: 4 – 12 jaar