KUNST & CULTUUR

Ontdekplek

Jouw dreumes ontdekt zijn/haar zintuigen met behulp van verschillende materialen. Baby’s, dreumesen en peuters kunnen hier visjes vangen, spelen met speelgoed en vooral lekker ontdekken. Eén grote ontdekkingstocht!

De Knutselkeet

Heb je zin om lekker met je handen te werken? Kom dan gezellig langs bij de Knutselkeet en ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een Takkebeest. De Knutselkeet werkt voornamelijk met restmaterialen. Deze restmaterialen worden onder andere opgehaald bij bedrijven in de omgeving door bijvoorbeeld mensen die een dagbesteding nodig hebben.

Natuurschilderingen

Pluk, stempel en druk je eigen kunstwerk! Je schildert en
experimenteert met verschillende objecten, vormen en gevonden materialen. Met een paletmes maak je
de eerste opzet, daarna zoek je naar leuke vormen of materialen om mee te drukken. Dit knip, scheur of snij je uit in een sjabloon en sponst het op een doek. Er is ook een bladpers waarmee je je gevonden vondsten in je kunstwerk kunt verwerken.

Crazy collage

Stop met denken en gebruik je ogen en handen om te maken. Een collage ontstaat door de beelden die je al bladerend tegenkomt in tijdschriften en boeken. Scheur, knip en schuif tot er verassende beelden ontstaan die je niet had kunnen bedenken. Je maakt niet eerst een ontwerp maar je gebruikt je verbeeldingsvermogen. Je ontdekt het door te maken…

Vouwstenen

Hoe leg je twee kubussen aan elkaar vast zonder lijm? Ontdek wat
vouwstenen allemaal kunnen en wat je er mee kan maken. Wanneer je het trucje door hebt zal je ontdekken dat je oneindig veel connecties kan maken. Maak alleen of samen een sculptuur, een stad of begin zonder doel.

Kalligrafie

Chinese kalligrafie maakt een belangrijk onderdeel uit van het cultureel erfgoed van China. De Chinese naam voor kalligrafie is shūfǎ (traditioneel Chinees:書法), dat letterlijk ‘de methode (of wet) voor het schrijven’ betekent. In de Chinese tuin kun je aan de slag met het schrijven van Chinese tekens tijdens de workshop Kalligrafie.