NATUUR & TECHNIEK

Victoriaanse fotostudio

Zo heb je vast nog nooit een foto gemaakt. Je maakt geen foto’s met
een mobiele telefoon of digitale camera, maar met een camera uit 1900! In deze mobiele studio kun je een portretfoto laten maken die ter plekke wordt ontwikkeld in de donkere kamer.

Natuursafari

Ben je benieuwd naar welke dieren zich allemaal schuilhouden in de Hortus en wat er allemaal bloeit en groeit? Dan wil je de Natuursafari zeker niet missen. Ga mee op avontuur met Marijn en kom op plekken in de Hortus waar je nog niet eerder bent geweest.

Bouwen met bamboe

Wist je dat je fantastische bouwwerken kunt maken met bamboe? Want bamboe is heel erg sterk en duurzaam. Het wordt ook wel ‘staal uit de natuur’ genoemd. In deze workshop ga je je eigen bouwwerk maken met bamboe. Haal de architect in je naar boven en doe mee!

Op bezoek bij de imker

Duik in de wondere wereld van de bij. De bij is klein, maar superbelangrijk voor mens én natuur. Ze zijn onmisbaar voor het verspreiden van stuifmeel waardoor bloemen en planten kunnen groeien. In Nederland leven wel 360 soorten bijen. En in de bijenstal van de Hortus staat de imker klaar om je van alles te vertellen over dit wonderlijke, kleine maar toch zo belangrijke diertje!

Biodiversiteit

Hoe zien verschillende insecten, bloemen en planten er uit? Teken een insect of plant die je in de Hortus hebt gezien. De tekeningen snij je met een lasersnijder uit en lijm je op een grote plaat. Zo ontstaat er een enorme maquette van één grote biodiversiteit. Na afloop kun je met een 360° camera en een VR-bril rondkijken!